Imatge de Sant Andreu

Aquest divendres, seguim la campanya electoral del 26-M i parlem amb la FAPAC de la preinscripció escolar del curs 2019-20, després que s’ha publicat el número de desempat d’aquest any, el 140.574. També expliquem les novetats de la lluita contra el mosquit tigre a Barcelona.


La preinscripció escolar

El 140.574 és el número de desempat que determina l’ordre de les sol.licituds per a la preinscripció escolar del curs 2019-20 que tenen la mateixa puntuació. En parlem amb Belen Tascón, presidenta de la FAPAC:


La lluita contra el mosquit tigre

Les trampes informatitzades són una de les novetats que ha presentat l’Agència de Salut Pública en la campanya contra el mosquit tigre, tot i que encara és d’hora per preveure si serà un estiu amb molta presència d’aquests insectes. Tot dependrà de les pluges i de la temperatura. En parlem amb Frederic Bartumeus, cap del departament d’Ecologia Continental del CEAB-CSIC, director de Mosquito Alert i investigador d’ICREA:


L’actualitat a les xarxes

Coincidint amb l’inici de la campanya electoral per les municipals del 26 de maig, l’Albert Puyuelo ha detectat una expressió que fan servir tots els candidats de tots els partits: “l’alcalde de tots”. Tot plegat, mentre també s’ha comentat molt a les xarxes el comiat de diversos diputats del Parlament, especialment el d’Inés Arrimadas, així com les aspiracions de Miquel Iceta de convertir-se en president del Senat:


Esports

El David Bertran ens porta la prèvia de l’agenda esportiva d’aquest cap de setmana, en què s’enfrontaran l’Horta i l’Europa, en un derbi que decidirà el play-off d’ascens:


Cinema

Repàs de l’actualitat audiovisual de la ciutat, amb Roger Granel:


El Podcast

Us condensem en 20 minuts els moments més destacats dels debats del ‘Hashtag Barcelona‘. Aquesta setmana, hem analitzat la idoneïtat o no de la ciutat per acollir espectacles de teatre musical, les protestes dels estudiants per demanar una rebaixa de les taxes universitàries, l’increment de les denúncies per agressions sexuals i les claus de la campanya electoral per les municipals del 26 de maig:


Els Impros

La versió humorística de l’actualitat, amb els Impro Acatomba:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: