Poder fabricar un cotxe elèctric a Martorell. Aquest és el compromís que el grup Volkswagen ha reafirmat avui a la planta de Seat, on preveuen desenvolupar, en un futur, l’utilitari d’emissions zero de la marca. De moment, però, no s’han concretat ni els terminis ni les inversions econòmiques necessàries per fer-ho una realitat. Per Herbert Driess, president del Grup Volkswagen, aquesta és “una oportunitat històrica per transformar el sector de l’automòbil a Espanya, la segona indústria més gran d’Europa, que cal preparar per al futur.”

Aquesta aposta pel canvi cap al vehicle elèctric s’ha fet durant l’acte de celebració del 70è aniversari de l’automobilística Seat, amb la presència del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i del rei Felip VI. A l’acte no hi ha assistit finalment cap representant de la Generalitat de Catalunya com a gest de rebuig cap a la monarquia.

Aposta pel vehicle elèctric

Felip VI ha volgut mostrar el suport d’Espanya i de totes les institucions a aquest projecte. “Tenim condicions úniques per liderar la transició cap a la fabricació de vehicles nets i no només en el muntatge, sinó també en la producció de tots els components de la cadena de valor. Des de l’extracció i refinament del liti, la producció de les bateries, dels motors elèctrics, i el disseny del vehicle connectat”, ha dit.

Precisament per poder fer realitat aquest projecte, serà necessari que es materialitzi l’anunci del Govern espanyol, que va fer a través de la ministra d’Indústria Reyes Maroto, sobre la creació d’una nova planta destinada a fabricar bateries elèctriques. Un projecte que es pagaria amb fons europeus i que encara no està clar on s’ubicaria, probablement a prop de la planta de Seat a Martorell.