Una setantena de persones de més de 65 anys entraran a viure durant les properes setmanes a l’edifici d’habitatge públic del carrer d’Alí Bei, 100-102, al Fort Pienc. El bloc consta d’un total de 49 habitatges per a una o dues persones, és la 25a promoció d’aquest tipus que s’aixeca a la ciutat i ha suposat una despesa de 4.4 milions d’euros. L’immoble va començar a construir-se l’estiu del 2016.

Habitatges adaptats a la gent gran

Com que és un edifici destinat a gent gran, té un disseny especialment pensat per a aquest col·lectiu. Els habitatges disposen d’un servei de teleassistència per si l’usuari del pis necessita comunicar-se amb el conserge. A més, incorporen dutxes a ras de paviment, per evitar caigudes, i endolls situats en zones còmodes per no haver d’ajupir-se.

Fora dels habitatges, el bloc també incorpora zones comunitàries, una sala d’activitats, una terrassa i un servei d’autobugaderia.

Un 72 % dels residents, dones

Segons el consistori, la iniciativa té un fort component feminista: un 72 % dels adjudicataris són dones. Ho vinculen a l’esperança de vida de les dones, que és més alta, i a la major vulnerabilitat econòmica que pateixen.

10 pisos d’allotjament provisionals

A més dels habitatges per a persones grans, la promoció incorpora 10 pisos d’allotjament provisional per a emergències socials. Aquests domicilis tenen accessos diferenciats i serveis separats que la resta de pisos.