vaga 27 febrer 2024 sad


(ACN) Les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària a Catalunya (SAD) duran a terme una vaga de quatre hores, en funció de cada torn, aquest dimarts, 27 de febrer. L’aturada l’ha convocat CCOO “davant l’estancament en la negociació del conveni” i després que la patronal estigui “enrocada en la seva proposta salarial”. Segons el sindicat, la plantilla ha arribat a una situació “desesperant” que requereix d’una resposta més “contundent”. A banda, la plantilla també farà una manifestació a a la plaça d’Urquinaona de Barcelona fins a Sant Jaume i també organitzarà diverses concentracions a Girona, Lleida i Reus. 

CCOO ha afirmat en un comunicat que cap de les empreses que gestiona el SAD a Catalunya ha sofert pèrdues econòmiques que justifiquin no implementar un increment salarial equivalent, com a mínim a la pujada de l’IPC. A banda, la CGT fa una crida a una vaga de 24 hores.

Vaga parcial el 27 de febrer per la pujada salarial

En aquest sentit, CCOO ha indicat que es manté en el seu plantejament inicial de la pujada salarial, que es va presentar el 10 de maig del 2023 i que preveu un augment del 7,5 % per al 2023; un del 6 %, el 2024; del 8 %, el 2025 i la revisió de l’IPC més un 1,5 % d’increment.

Manifestació a Barcelona de les treballadores del SAD

Per fer visibles les seves reivindicacions, a banda de la vaga, la plantilla del SAD a Catalunya han convocat diverses manifestacions aquest dimarts. D’acord amb les convocatòries de COO, a Barcelona, la mobilització començarà a les 12.30 a la plaça d’Urquinaona i l’objectiu és avançar fins a la plaça de Sant Jaume. A banda, hi ha altres protestes en altres municipis:

  • Girona: 12 h a la plaça del Vi
  • Lleida: 12.30 h al passeig de Doctora Castella.
  • Reus: 12 h a la plaça d’Antoni VIllarroel, i concentració a les 13.30 h davant de CCOO

En canvi, la CGT fa una crida a mobilitzar-se a les 12 h a la plaça de la Universitat.