vaga h&m 2023

Els sindicats CCOO i UGT han convocat diverses jornades de vaga a les botigues d’H&M aquest mes de juny per reclamar una millora de les condicions laborals de la plantilla. Aquest calendari de mobilitzacions començarà el 20 de juny amb una aturada parcial a totes les botigues d’aquesta cadena de roba. L’aturada es farà en els torns de matí i tarda, d’11 a 13 h i de 20.30 a 22.30 h.

A banda d’aquesta primera aturada parcial, els sindicats també han convocat dues jornades de vaga de 24 hores els dies 22 i 26 de juny.

La situació de la plantilla empitjorarà amb les rebaixes

Les aturades arriben després de mesos de reunions de la mesa de diàleg en les que, segons CCOO i UGT, “l’empresa no ha atès les peticions sindicals”. Els treballadors defensen que “la plantilla d’H&M es mereix una millora de les condicions laborals i salarials”. Els sindicats reclamen, entre d’altres, que se substitueixi els treballadors que es troben de baixa o en excedència i que es millorin les condicions laborals i salarials mitjançant la creació d’un sistema d’incentius.

Poca plantilla i sobrecàrrega de treball

Alerten que a les botigues hi ha molt poca plantilla i que es crea una sobrecàrrega de treball que empitjorarà en els propers dies amb l’augment de feina per l’arribada de les rebaixes.