Els manifestants, amb una gran majoria de gent gran, no han pogut contenir els nervis. Se senten estafats per les entitats bancàries que els van col·locar participacions preferents. Un producte financer amb interessos força elevats però que, com a contrapartida, no té un termini fix, és a perpetuitat. Els afectats denuncien que no se'ls va informar correctament. Asseguren que se'ls va dir que podrien retirar els diners en el moment que els necessitessin. Algunes entitats bancàries han ofert als seus clients la possibilitat de canviar les participacions preferents per altres tipus de productes financers. Unes alternatives que els afectats consideren més que insuficients. PERE MASSAGUÉ, coordinador d'ADICAE a Barcelona VICTÒRIA FARRAS, afectada Els manifestants han tallat l'avinguda Diagonal durant aproximadament dues hores per protestar per la seva situació. L'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances, els organitzadors de la protesta, asseguren que a Barcelona ja han processat més de 400 denúncies d'afectats per les participacions preferents. No descarten emprendre accions penals. Abans, però, volen esgotar la via de la mobilització. Fer pressió perquè les entitats bancàries busquin una solució.
L’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (ADICAE) ha convocat una jornada de protesta a tot l’estat per les vendes de participacions preferents a milers d’estalviadors. S’han convocat protestes davant les seus centrals dels bancs i caixes afectats a Madrid, Bilbao, Barcelona, València o Sevilla, entre d’altres.
L’ADICAE denuncia que els bancs i les caixes d’estalvi bloquegen els estalvis de desenes de milers de consumidors que van contractar participacions preferents, molts d’ells convençuts que contractaven un producte sense risc. L’Associació denuncia que les entitats bancàries s’han acollit a unes directrius de la Comissió Nacional del Mercat de Valors i del Banc d’Espanya per negar-se a vendre les participacions.
L’organització acusa els bancs i caixes de retenir els estalvis de milers de persones i qualifica la situació d’autèntic “corralito” financer.