mobile world capital 2024
Foto d'arxiu

(EFE) El turisme de negocis va tenir un impacte de 904 milions d’euros l’any passat a Barcelona, un sector que s’ha consolidat les darreres dècades i que ha demostrat una alta resiliència per recuperar-se de la caiguda de la pandèmia de la covid-19. Així ho mostren les dades del Barcelona Turisme Convention Bureau que, segons el seu director, Christoph Tessmar, reflecteixen que la capital catalana ha estat capaç de superar ràpidament la caiguda de la pandèmia pel “lideratge” de tot el sector del turisme de negocis, per les seves característiques com la flexibilitat i adaptabilitat als canvis.

Turisme de Barcelona: “La Copa Amèrica crearà impacte en el turista que ens interessa”
Eduard Torres, president del consorci, considera que l’esdeveniment esportiu posicionarà Barcelona al mercat anglosaxó, americà, australià, nord-americà i de Nova Zelanda amb alt poder adquisitiu

Barcelona, quarta ciutat del món en congressos internacionals

Tot i que encara no s’han recuperat completament els números anteriors a la pandèmia, la capital catalana és la quarta ciutat del món on se celebren més congressos internacionals, només darrere de Viena, Lisboa i París.

L’any passat Barcelona va registrar 1.639 reunions de negocis, un 94,6 % de les que es van organitzar el 2019, i va atreure més de 553.220 delegats de tot el món, que suposen un 83,2 % de les xifres que es feien fa quatre anys. Així mateix, la marca Barcelona és la segona preferida a escala mundial per a reunions de negocis.

Els sectors mèdic, industrial, farmacèutic i tecnològic, els més destacats

Els sectors més destacats que organitzen esdeveniments a Barcelona són el mèdic, l’industrial, el farmacèutic i el tecnològic, tot i que en els darrers anys creixen altres àmbits com l’alimentari i el de la logística.

Un dels esdeveniments més importants que acull Barcelona és el Mobile World Congress, que segons les previsions de l’entitat turística arribarà als 100.000 assistents el 2024. També destaquen la fira audiovisual Integrated Systems Europe (ISE), la més gran del sector a Europa i que congregarà 80.000 persones l’any que ve, i el Seafood Expo Global, que tindrà una assistència de 40.000 persones.

La col·laboració publicoprivada, bàsica

Davant l’envergadura del sector dels congressos a Barcelona, Christoph Tessmar ha defensat la importància de la col·laboració entre l’empresa privada i les administracions públiques, i ha dit que aquesta relació és “meravellosa” a la capital catalana.

Molts esdeveniments de negoci s’organitzen fora de la temporada estival, fet que permet a Barcelona comptar amb un flux constant de visitants durant tot l’any que permet desestacionalitzar en certa mesura el sector turístic.