El turisme asiàtic que visita Barcelona comença a recuperar-se aquest estiu, després que la pandèmia de la covid-19 i la guerra a Ucraïna frenés en sec la tornada a la ciutat. Corea del Sud és el país que més s’apropa a les xifres d’abans de la pandèmia, amb 28.000 visitants des del maig a Barcelona, un 32 % del total que van venir el 2019. La ciutat també ha rebut 52.000 turistes de la Xina, un 28,7 % dels que van visitar la ciutat el 2019. I el Japó ha aportat 31.000 visitants, fet que suposa un 15,8 % dels arribats el 2019. Són dades de l’Observatori del Turisme a Barcelona.

Pendents de la nova connexió amb la Xina

Corea del Sud té ara mateix sis vols per setmana entre Seül i Barcelona. La Xina en té tres i el proper 28 d’agost se n’hi afegiran dos més que connectaran directament Barcelona amb la ciutat de Shenzhen. Per Eduard Torres, director general de Turisme de Barcelona “a partir d’ara començarem a tenir afluència de visitants xinesos, però a poc a poc”.

En la mateixa línia, l’agència Dragon Viajes assenyala que la manca de vols amb la Xina els ha provocat una important pèrdua de clients. Ara, esperen que les noves connexions amb Shenzhen ajudin a augmentar el nombre de visitants xinesos, com explica Yu Delong, responsable d’aquesta agència, que espera que la situació es recuperi “entre el setembre i l’octubre”.

Impacte econòmic

La importància del turisme xinès no només radica en el volum de visitants, sinó també en el seu impacte econòmic. L’any 2019, la Xina va ser el primer país quant a despesa total de compres a Barcelona amb un import mitjà de prop de 800 euros, per sobre dels Estats Units i dels principals països europeus emissors de turistes a la ciutat, com Alemanya, França, Itàlia i el Regne Unit.