El Mercat de la Boqueria encara des d’aquest dilluns la segona fase de les obres per renovar-ne el paviment. Durant cinc setmanes s’ha treballat a la meitat muntanya i al passadís central, i ara comencen els treballs a l’altra meitat del mercat, al cantó mar. Per tant, en aquesta zona les parades tanquen a partir d’ara cinc setmanes. En canvi, a l’altre cantó, els comerciants han reobert i estrenen el terra renovat. Si es compleix el calendari previst, la remodelació estarà enllestida a finals de març.

Solució per evitar el tancament total

L’Institut Municipal de Mercats i els comerciants van decidir fer les obres en dues tongades per evitar la clausura total de l’equipament. És per això que durant el cap de setmana s’han buidat les parades i l’accés a aquesta meitat del mercat, que està ja totalment tancada. Els operaris han col·locat tanques i han senyalitzat el perímetre on s’actuarà a partir d’ara. Com ja va passar durant la primera meitat de la reforma, el primer que es fa són treballs previs, com la col·locació d’elements de protecció. Després, les màquines començaran a retirar el paviment antic per instal·lar-hi el nou.

El costat muntanya torna a l’activitat

L’activitat ha tornat a ple rendiment al costat muntanya. Els comerciants han tornat a la feina i les parades llueixen amb tot el gènere.

La reobertura ha generat força expectació i són molts els clients habituals que s’hi han acostat per estrenar aquesta part renovada del mercat. A banda, també s’hi han vist en aquest primer dia molts turistes, que també han passejat encuriosits per l’interior de la infraestructura.

El neguit dels que tanquen i la satisfacció dels qui reobren

Tal com va passar amb els paradistes que han estat tancats les darreres setmanes, els comerciants que ara han abaixat la persiana també senten certa preocupació per l’impacte econòmic que pugui tenir aquesta aturada de l’activitat.

Un sentiment diferent al que tenen els qui, en canvi, han tornat a apujar la persiana. La majoria es mostren satisfets i amb ganes de trepitjar el paviment nou.