Els organitzadors de The District defensen que aquest congrés immobiliari és “una oportunitat” per Barcelona. Destaquen que la fira reuneix “tota la cadena de valor del mercat immobiliari”, i reuneix més de 7.000 professionals, molts dels quals són inversors. “No es un esdeveniment per vendre pisos sinó la part prèvia, una trobada per detectar les oportunitats que hi ha”, explica el director general del saló, Albert Planas.
Planas defuig de la qualificació de fons voltor, i assegura que els fons d’inversió “són empreses altament regulades amb controls altíssims pel Banc Central Europeu”. “Avui en dia el món de la inversió si no té criteris ètics i d’altíssima qualitat ningú els vol per invertir”, sentencia. El director de The District vol “desmitificar aquesta paraula” (voltor) i afegeix que avui els fons “són importantíssims per dinamitzar l’economia de les nostres ciutats i els hem de rebre”.
Respecte pel dret a manifestació
Planas treu importància al boicot al certamen que han protagonitzat aquest dimecres al matí un grup d’activistes prohabitatge coincidint amb la inauguració. Assegura que respecten el dret a manifestació, i reclamen el mateix dret a poder cel·lebrar un esdeveniment privat com aquest.
El saló ha pogut obrir una hora i mitja més tard del previst, a les onze del matí, quan els Mossos d’Esquadra han desallotjat als últims activistes que encara quedaven a l’interior del recinte. “Tota l’activitat s’ha reprès”, ha destacat Planas.