Encara queden dos mesos per a les festes de Nadal, però els eixos comercials ja es preparen per a la campanya comercial més important de l’any. El passeig de Gràcia estrenarà enguany enllumenat: penjarà estrelles gegants i cascades de llum al llarg de tota la via. Els estels estan inspirats en l‘estrella de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família. Tal com s’aprecia en les imatges que ha difós l’Associació del Passeig de Gràcia, seran de grans dimensions i faran fins a dos metres de diàmetre.

Estels en 3D

Les estrelles tindran 12 puntes i se n’han dissenyat de dos tipus: 35 en format 3D, que s’instal·laran al centre del passeig, i 60 en 2D per als laterals. Pel que fa a les caigudes de llum, hi haurà 330 files amb nou tires de llum cadascuna, que faran tres metres.

Segons l’entitat, l’objectiu del nou enllumenat és “apostar per l’espectacularitat i el disseny” i “il·lusionar els visitants i residents”. Lluís Sans, el president de l’Associació del Passeig de Gràcia, va avançar fa uns dies que el nou disseny “sorprendria a tothom”. Aquestes darreres setmanes ja s’han començat a instal·lar els cables per col·locar l’enllumenat.

Un augment en la inversió

El nou enllumenat ha costat 180.000 euros, 30.000 euros més que l’any anterior. Els dissenys lluiran al passeig de Gràcia fins al 2025, quan es tornaran a renovar. Com a mesura d’estalvi energètic, els comerciants han pactat amb l’Ajuntament que els llums estaran en funcionament menys hores que el 2021: s’encendran a les 17.30 h i s’apagaran a les 22 h, com a la resta de la ciutat. Pel que fa als caps de setmana, l’horari s’avançarà també una hora, fins a les 23 h. Les nits especials (les del 31 de desembre i el 5 de gener), els llums estaran encesos fins a la 1 h. En total, estaran en funcionament durant 44 dies.

El nou disseny dels llums de Nadal pren el relleu a les papallones de grans dimensions que es van estrenar el Nadal del 2019. En aquella ocasió l’Associació del Passeig de Gràcia hi va invertir 150.000 euros.