La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha mostrat “tot el suport” als activistes que aquest dimecres al matí han irromput al congrés The District, d’on han acabat desallotjats pels Mossos d’Esquadra. Martín ha afirmat que són els mateixos veïns i veïnes que “cada dia estan aturant desnonaments a la ciutat” i que defensen el dret a l’habitatge de tots els ciutadans. En aquest sentit, ha lloat la tasca que estan fent dels col·lectius prohabitatge per aconseguir lleis que defensin els més vulnerables de les pràctiques dels “fons voltors”.

Martín ha assegurat que la majoria dels participants al The District fan prevaldre “l’obtenció del benefici econòmic per sobre de la protecció del dret a l’habitatge” i ha reiterat que “l’especulació no és benvinguda a Barcelona”. La regidora ha fet aquestes declaracions durant l’inici de les obres de cinc edificis de fusta que es destinaran a habitatge públic.

Un govern “amb sensibilitats diferents”

La regidora d’Habitatge també s’ha referit a la invitació que havia rebut Jaume Collboni per part dels organitzadors del Congrés i ha afirmat que al govern municipal “hi ha sensibilitats diferents”. El primer tinent d’alcalde havia estat convidat com a ponent de la sessió dedicada a les polítiques de governança per equilibrar el creixement de les ciutats. Fonts del PSC, però, asseguren que fa temps que Collboni havia descartat participar-hi i, de fet, diuen que no figurava a la seva agenda del dia.