Després d’una edició marcada per les restriccions en l’aforament per la pandèmia, el 2021, i d’haver-se anul·lat el 2020, el Tast a la Rambla torna aquesta vegada sense cap tipus de restricció i amb l’objectiu d’apropar-se als bons resultats de l’edició d’abans de la pandèmia, quan es va assolir el rècord dels 670.000 visitants.

El Tast a la Rambla, del 2 al 6 de juny

Fermín Villar, president de l’entitat Amics de la Rambla, l’organitzadora del Tast a la Rambla, veu amb bons ulls que la cita gastronòmica s’allargui cinc dies, del 2 al 6 de juny. “Segurament anirem per l’estil dels 670.000 visitants del 2019, tenim un dia més de fira, encara que pel mig hi haurà la segona pasqua i algú potser farà vacances. De totes maneres, si es vol, sempre hi ha un moment per gaudir de la Rambla“.

Volem que la gent de la ciutat entengui que la inèrcia de l’èxit turístic no significa fer-los fora d’altres ofertes que estan especialment pensades per a ells
Fermín Villar, president d’Amics de la Rambla

Villar també fa especial èmfasi que el Tast a la Rambla està especialment pensat per als barcelonins. “Sempre intentem oferir atractius per a la gent de Barcelona. Sabem que els barcelonins, quan hi ha coses que s’ho valen, volen venir a la Rambla. Volem que la gent de la ciutat entengui que la inèrcia de l’èxit turístic no significa fer-los fora d’altres ofertes que estan especialment pensades per a ells“.

Quatre zones de tast

L’edició número 8 del Tast a la Rambla torna a recuperar les clàssiques illes gastronòmiques, que tindran un horari de 12 a 0 h, excepte el dijous 2 i el dilluns 9 de juny, quan tancaran a les 22 h. Les 35 propostes estaran dividides en quatre zones: cuina d’autor, cuina tradicional, tapes i platets, i pastisseria.

Com a novetat aquest any es posarà en marxa un “show cooking” en què en grups reduïts de 18 persones es podran descobrir els secrets de les cuines convidades, que aquest any són la d’Astúries i la de Castella-la Manxa.

A banda també es farà una Aula de Tast, en què podrem escoltar cuiners de gran renom.

Per exemple, Albert Roca parlarà de dolços amb identitat el divendres 3 de juny de 17 a 17.30 h.

Per la seva banda el xef Gonzalo Hernández, del restaurant Amar de Barcelona, parlarà de 17.45 a 18.15 h del producte del mar com a punt de partida.

Tancarà l’Aula de Tast Carmen de la Maza, xef del restaurant La Pau, que parlarà d’un projecte social amb la restauració de 18.30 a 19 h.

És un esdeveniment cultural i gastronòmic amb unes característiques molt interessants per als restauradors de Ciutat Vella
Jordi Rabassa, regidor de Ciutat Vella

Compromís amb la Rambla

El regidor del districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, aposta pel Tast a la Rambla perquè aporta tot un seguit d’activitats que són molt positives per als veïns i els comerciants.

Rabassa creu que la cita gastronòmica és una bona ocasió per als barcelonins per passejar per la històrica avinguda i acabar fent un tast gastronòmic a preus populars. “Al districte apostem pel Tast a la Rambla, és un esdeveniment cultural i gastronòmic amb unes característiques molt interessants per als restauradors de Ciutat Vella, uns 14 en aquesta edició, que ofereixen producte de qualitat a un bon preu“.