La històrica sandvitxeria Marc’s Entrepans del passeig de Maragall ha tancat portes aquest diumenge després de 47 anys al barri dels Indians. Ha estat un lloc de trobada de tota la vida per fer un entrepà ràpid que no deixava indiferent pels gustos i les varietats que proposaven.

La pandèmia, el canvi d’hàbits i la inflació han accelerat el tancament per jubilació

Marc’s Entrepans era un negoci familiar obert als anys 70, que ha passat per dues generacions. José Luís Rovirosa, ha decidit amb la dona abaixar la persiana del local i accelerar la seva jubilació per diversos motius: “La duresa de la pandèmia i ara la inflació n’han precipitat el tancament”, explica Jose Luís Rovirosa a betevé. “Ens pensàvem que després de la crisi de la covid tornariem treballar com abans i no ha estat així”. Ho atribueix a un canvi d’hàbits de la clientela que els ha afectat amb una baixada del consum i dels ingressos. A tot això, explica, se’ls havia incrementat la despesa elèctrica amb una factura mensual de 2.000 euros.

tancament marcs restaurant
Cartell de comiat a les portes del local

“Hagués aguantat el negoci obert uns anys més”

El negoci funcionava molt bé de nit i també, des de fa 30 anys, feia repartiment a domicili amb motos pròpies. “L’aparició de totes aquests empreses de repartiment de menjar a domicili també ens han fet molt mal”, explica. Ara bé, admet que hagués seguit uns anys més perquè la seva dona, que hi treballava, encara no està en edat de jubilació.

Entrepans originals i carta extensa

Encara ara conservava a l’extensa carta els entrepans que servien fa 20 anys. El Kamasutra, amb hamburguesa, ceba fregida i formatge; el J. L., d’ou fregit, llom, formatge i paté; el Frankfurt Marc’s, amb xucrut (col fermentada amb vi); el Paté Chicken, fet amb pollastre, maionesa, tomàquet, paté i enciam; o el Bingo, amb llom, cansalada i escalivada. Una de les particularitats era el pa torrat i calent.

Twitter s’omple de missatges

Rovirosa ha anunciat que ha tancat a Twitter i ràpidament el tuit s’ha omplert de missatges en què es lamenta la pèrdua d’aquest històric del barri: “Va ser part de la meva infància”, “Un lloc de riures i molts entrepans”, “Quan un negoci històric tanca, no només es perd una història del barri, sinó que també desapareix una part dels nostres records”