La taverna Cu-cut, situada al carrer d’Enric Granados, 68, ha estat precintada pel districte de l’Eixample durant 60 dies. Segons expliquen a betevé fonts municipals, el tancament forçat s’ha fet després que el jutjat en denegués les mesures cautelars per l’acumulació de tres expedients.

La infracció més greu i la que hauria generat el tancament, segons detallen fonts del consistori, és que l’establiment feia de bar musical i de restaurant amb cuina sense tenir-ne la llicència. De fet, només tenia llicència de restaurant sense cuina. L’expedient es va iniciar el 2019 i, segons el consistori, “està constatada la continuïtat de l’activitat no ajustada”. A més, també se li havia obert un segon expedient per incomplir amb les limitacions de sorolls —comprovat amb mesuraments sonomètrics, segons explica l’Ajuntament— i un tercer perquè tenia pendent presentar els certificats de la cuina, que s’havia cremat l’any 2018.

Passats els 60 dies i abans de poder reobrir, els responsables del local hauran de demostrar que no disposen d’elements de cuina i que ja han resolt els incompliments de soroll, presentant mesures sonomètriques.

“Una mesura exagerada i totalment injusta”

L’administrador del local, però, ha explicat a betevé que els fets que van desencadenar l’obertura de l’expedient van ser puntuals quan, en una ocasió, es va organitzar un esdeveniment a l’establiment i la Guàrdia Urbana els va denunciar perquè hi havia clients fora del local.

Els propietaris consideren que es tracta d'”una mesura exagerada i totalment injusta” ja que, diuen, ells estan disposats a pagar una multa però no estan d’acord amb el tancament de 60 dies que, diuen, els ha obligat a acomiadar 16 dels 19 treballadors.

Protesta contra el soroll, aquest dimecres

La Xarxa Veïnal contra el Soroll ha convocat aquest dimecres una protesta a les 19 h contra el soroll i la massificació de les terrasses al mateix carrer d’Enric Granados, a l’altura del carrer de Provença.