L’informe sobre l’estat de l’emprenedoria en noves tecnologies presentat aquest dimecres conclou que a Catalunya hi ha talent competitiu, que els salaris també ho són i que hi ha disponibilitat de desenvolupadors. Tot i això, Aleix Valls ha explicat que per als joves segueix sent prioritari treballar en una gran corporació abans que en una “start-up”.

Valls ha explicat que l’ecosistema català atrau emprenedors estrangers que vénen per desenvolupar el seu projecte. A més, el volum d’inversió estrangera a les “start-ups” en àmbit estatal ha estat de 500 milions d’euros l’últim any. Pel que fa al tipus de projectes, l’e-commerce i les inicatives pensades per a mòbils en lideren el rànquing.

Tot i que les dades són positives, el president de la Mobile World Capital, Aleix Valls, ha explicat que la densitat d’inversors segueix sent baixa respecte a altres ciutats europees. Valls ha afirmat que els impostos en aquest camp són elevats i ha explicat que hi ha “recorregut en el marc regulatori” per afavorir la inversió en el sector.

El 4 Years from Now cercarà consolidar-se

En el mateix acte, el director executiu del 4YFN, Esteban Redolfi, ha presentat les novetats de la tercera edició de la fira dedicada a les “start-ups” que se celebra en paral·lel al Mobile World Congress. Enguany, el congrés ocuparà tot el pavelló 8 de la Fira de Montjuïc —l’any passat n’ocupava la meitat— i es preveu que passi dels 8.000 als 12.000 assistents.

Segons Redolfi, l’objectiu de l’edició d’enguany serà consolidar el 4YFN a la ciutat i arribar a superar els 500 inversors internacionals. A més, es vol millorar els continguts del congrés, promoure la interrelació entre els assistents a través d’iniciatives com Social coin, i reforçar les eines que permetin als participants treure tot el suc al congrés.