Recullen roba a usada, la seleccionen, la tracten i la tornen a posar en circulació a preus populars i accessibles per als clients. Solidança / Roba Amiga té diverses botigues arreu de Catalunya i dos establiments a Barcelona, un a Sants i l’altre a Sant Antoni. Ara n’ha obert un tercer al barri d’Horta.

Un programa d’integració social al darrere

La botiga de Solidança a Horta s’ha posat en marxa amb l’ajuda d’un projecte de l’Ajuntament anomenat Impulsem el que fas, que té per objectiu afavorir la integració laboral de persones en risc d’exclusió.

Amb aquesta botiga hem creat en aquest moment dos llocs de feina, amb persones que estaven en risc d’exclusió laboral
Concepció Ruiz, Solidança

De moment, l’obertura de l’establiment, ubicat al carrer de la Baixada de la Plana, número 19, a banda d’haver donat un lloc de feina a dues persones també ha tingut una bona acollida entre els veïns els primers dies.

Ha sigut un ‘boom’. La gent està molt solidaritzada i li agrada molt el tema de comprar de segona mà sabent per què estem comprant de segona mà
Concepció Ruiz, Solidança


Fa anys que treballen en aquesta línia i ara volen continuar ampliant el nombre de botigues, tot i les dificultats que els està comportant la situació derivada de la pandèmia. De moment, en tenen set arreu de Catalunya.