(ACN) Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha admès que la plantilla de busos ha deixat de cobrar 25 milions d’euros els últims 18 anys per un error comptable. Fonts de l’empresa han explicat a l’ACN que el cas s’ha estat estudiant “a partir d’un avís” i s’ha arribat a la conclusió que durant tot aquest temps hi ha hagut un càlcul erroni que ningú no havia detectat.

L’empresa ha comunicat als sindicats que durant el 2022 només retornarà la quantitat a què obliga la llei, la corresponent als últims 12 mesos. Això és 1,7 milions d’euros segons la taula que han fet arribar als sindicats. UGT ha anunciat que no està conforme amb la decisió de TMB i que reclamarà tots els endarreriments.

Una errada que es remunta al 2003

La UGT indica en un comunicat que l’error es produeix des del 2003 i lamenta que l’empresa vulgui retornar només els diners corresponents a l’últim any, així com que el sindicat CGT aprovi la proposta. La UGT considera, a més, que en no estar signades encara les taules salarials, des de la pròrroga del conveni 2020-2021, hi ha “recorregut” per presentar una demanda.