Un mes després de l’entrada en vigor de la nova llei que regula el preu dels lloguers a Barcelona i altres municipis catalans, el Sindicat de Llogateres nega que els contractes de lloguer de temporada hagin augmentat. De fet, l’entitat acusa el sector immobiliari d’estendre aquesta creença amb l’objectiu de generar una sensació de desgavell i de desinformació. “La patronal s’ha dedicat a anunciar que el mercat s’ha transformat massivament al lloguer de temporada i intenten reflectir-ho en els anuncis però no estem veient que això estigui passant”, ha explicat Enric Aragonès, portaveu del Sindicat.

Ús fraudulent del lloguer de temporada

Aragonès ha insistit que emprar el lloguer de temporada per a inquilins que utilitzen l’immoble com a domicili habitual és fer-ne un ús fraudulent. Des del Sindicat de Llogateres insisteixen que cal ser transparents en aquest tipus de contractes i hi ha de constar el motiu de la temporalitat i el domicili habitual de la persona que hi residirà durant el temps que duri el contracte. “És una formula restringida a uns usos en concret i no pot servir per saltar-se la regulació”, ha assegurat.

Pujades de preu abans de la regulació

El que sí que va constatar el Sindicat de Llogateres durant les setmanes anteriors a l’entrada en vigor de la regulació és molts propietaris van intentar que se signessin increments de preu. “Això demostra que la regulació ens protegeix però ara cal que comencem a signar contractes sense pujades i amb baixades de preu”, ha dit Aragonès.

Reclamen una campanya informativa a les administracions

D’altra banda, l’entitat ha constatat que als llogaters els falta informació sobre la nova llei i asseguren que en aquest últim mes han rebut centenars de consultes. Per això, el Sindicat de Llogateres té en marxa una campanya informativa però reclamen que siguin les administracions públiques qui assumeixin aquesta tasca.