El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, s’ha mostrat convençut aquest dimecres que tindrà un “full de ruta compartit” i una estratègia “molt coincident” amb l’Ajuntament de la capital catalana sobre els creuers a la ciutat. En la roda de premsa per fer balanç del primer semestre, Salvadó ha subratllat la importància de treballar perquè Barcelona continuï consolidat com a port base a molta diferència d’altres ports i en què es prioritzi la qualitat per sobre la quantitat. El president del Port ha comentat que al llarg d’aquest mes hi ha diverses reunions programades amb el nou govern municipal per fer una aproximació “com és lògic i normal” i amb qui encara no ha abordat de ple la situació dels creuers.

Predisposició constructiva de l’Ajuntament

En general, Salvadó ha assenyalat que en els primers contactes amb l’Ajuntament ha percebut una predisposició molt constructiva i molt positiva” i ha explicat que abans de “tocar el tema creuers hi ha qüestions més urgents” a tractar amb el govern municipal.

El president del Port de Barcelona ha recordat que aviat el port tancarà una de les dues terminals (nord) per traslladar-se més lluny del centre, fet que permetrà “allunyar les emissions 2,5 quilòmetres”. “Estem davant un canvi molt substancial”, ha remarcat.

Durant el primer semestre, el Port de Barcelona va rebre 1,3 milions de creueristes, xifra que se situa un 8,1 % per sobre la dada del mateix període del 2019 i un 104,9 % que els sis primers mesos del 2019.