Barcelona vol projectar-se com l’epicentre digital d’Europa i potenciar la formació de professionals del sector per cobrir les vacants que hi ha al mercat laboral de la ciutat. Per això, una de les accions immediates serà la formació de 3.000 programadors web en els propers cinc anys a través de l’IT Academy, de Barcelona Activa.

Ho ha anunciat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, durant una conferència a la fira de negocis i emprenedoria BizBarcelona, en què ha assegurat que el sector de les tecnologies i la comunicació (TiC) és l’únic que ha generat ocupació nova en el darrer any, tenint en compte el context de crisi generat pel coronavirus. Si s’observen les xifres registrades pel consistori dels darrers sis anys, les empreses TIC han crescut un 49 % en els darrers sis anys, mentre que el conjunt d’empreses amb persones assalariades a Barcelona ho ha fet en un 8,6 %.

Pel que fa a la tasca de l’IT Academy, en què es triplicarà la formació en els propers cinc anys amb l’oferta de cursos per a 3.000 programadors, l’Ajuntament ha registrat una ràtio d’inserció laboral de les persones que han passat per a aquesta escola del 76 %. D’altra banda, el consistori també ampliarà els espais i els serveis del Cibernàrium, ubicat al districte del 22@, traslladant la base d’operacions a Nou Barris. Anualment, aquest equipament forma 15.000 persones en competències digitals.