(ACN-Redacció) Deliveroo ha anunciat la possibilitat de cessar l’activitat arreu de l’estat un cop entri en funcionament la llei “rider”, que obliga les plataformes de repartiment a contractar directament els treballadors que actualment són autònoms. La norma entrarà en vigor el 12 d’agost i l’empresa consultarà l’opció de deixar de treballar amb els empleats al setembre.

Aquesta decisió pot comportar que 2.500 repartidors i un centenar de treballadors corporatius perdin la feina. En cas que la plataforma decideixi posar fi a les seves operacions, Deliveroo assegura que els treballadors disposaran d’un “adequat paquet de compensació que compleixi amb totes les normatives i la legislació local”. Tot i així, ja fa anys que els repartidors de la plataforma denuncien les condicions de feina a les quals estan sotmesos, que, precisament, la llei “rider” pretén millorar.

L’empresa preveu una “inversió massa elevada”

La plataforma britànica de repartiment a domicili Deliveroo ha anunciat la seva intenció a través d’un comunicat en qual ha explicat que realitzarà una consulta entre els empleats sobre el cessament d’activitats a Espanya, a principis de setembre. El procés de debat durarà aproximadament un mes. “La decisió de plantejar el cessament de les nostres operacions a Espanya no ha estat presa a la lleugera”, ha assegurat el director internacional de negoci de Deliveroo, Hadi Moussa.

La companyia justifica la decisió perquè creu que “obtenir una posició de mercat de primer nivell després de l’entrada en vigor de la norma que obliga les empreses de repartiment a domicili a contractar els empleats, requerirà d’una inversió massa elevada. A més, el rendiment potencial serà incert a llarg termini, la qual cosa podria afectar la viabilitat econòmica del negoci”.

Aquesta setmana Glovo també ha anunciat canvis en el seu model de negoci per tal d’adaptar-se a la norma basada en criteris de la justícia espanyola i europea, que obliga les plataformes de repartiment a domicili a contractar de forma directa el treballadors que fins ara eren autònoms.