El Ruby Princess ha entrat al port a les 6 del matí i en sortirà a les 7 de la tarda. Són 13 hores en què passatgers com el Bill s'afanyen a visitar la ciutat. BILL SURRIDGE "És tot el temps que et donen quan ets al vaixell. Avui ets aquí i demà a Montecarlo." ANNAMARIE CARUANA "Tenim pensat anar de botigues i potser a algun museu." És el cap de setmana amb més volum de creueristes de l'any. Només avui 26.800 persones trepitjaran aquesta terminal. Alguns només hi fan escala, però d'altres han aprofitat per veure Barcelona abans d'embarcar. BRIAN PIKE "Vam arribar a Barcelona fa tres dies per agafar el Norwegian Epic. Vam arribar d'hora per veure Barcelona." Amb vuit naus al moll, el Pont d'Europa s'ha convertit en una via molt transitada. Al costat de taxis, autobusos, i turistes també molts barcelonins. LAURA SÁNCHEZ "Al juliol anem de creuer una setmana en aquest i hem vist a les notícies que hi havia els vaixells hem dit: 'Mira, aprofitem amb les nenes per veure'l'" Molts dels qui comencen o acaben el creuer a Barcelona connecten amb l'aeroport i per evitar que s'hagin de preocupar de l'equipatge s'ha habilitat un servei especial que trasllada les malestes entre l'avió i el vaixell. L'operatiu està destinat als usuaris que, o bé s'embarquen en un creuer de Royal Caribbean o bé agafen avions de companyies com Air France o British Airways.

En xifres globals, aquest cap de setmana el port té previst de rebre 14 embarcacions i 41.600 creueristes, un volum que no s’havia aconseguit mai fins ara. En perspectiva, l’any 2011, el port 2,6 milions de creueristes, un 4,5% més que l’any anterior.

L’afluència creuers al Port també toca de prop a l’aeroport de Barcelona-el Prat. Des d’aquest diumenge i fins al 6 de novembre el vestíbul intermodal de la terminal T1 s’habilita com a espai exclusiu per a la facturació de l’equipatge dels passatgers de creuers. Es tracta d’una operativa destinada als usuaris que, o bé es desplacen a Barcelona per sortir amb un creuer de Royal Caribbean, o bé que arriben a la ciutat en vaixell i agafen el vol amb les companyies American Airlines, Air France, British Airways, KLM i Lufthansa per tornar a casa. Hi ha un tercer grup, els usuaris de la companyia Delta, que agafen l’avió des del Barcelona-el Prat de tornada a casa i facturen directament des del port.

L’any 2011 van utilitzar aquesta operativa 47.300 passatgers de creuers entre els mesos de maig i l’octubre. Per aquesta temporada se n’esperen 50.000.