ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "El govern de la ciutat persisteix en aquest projecte que nosaltres entenem que no ha de formar part de les prioritats de la ciutat de Barcelona." ELSA BLASCO, regidora d'ICV-EUiA "El Blau@Ictinea no és una prioritat per a la ciutat de Barcelona. Sincerament pensem que el somni de l'alcalde Trias haurà de seguir sent això, un somni." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'UxB "Si el govern ha presentat un projecte als altres grups i a nosaltres no, que sàpiga que estem molt enfadats. En el cas que aquest projecte no hagi estat presentat a cap dels grups no sabem què votem!" ANTONI VIVES, tercer tinent d'alcalde "No es pot votar contra les idees. Penso que forma part essencial del que Barcelona és i representa. Barcelona està a favor de les idees." JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "En aquest plenari ens dediquem a confrontar idees. I a votar sobre la base del que pensem i de les idees diferents que tenim tots els grups. Aquest és el joc de la democràcia, no faci tripijocs." ANTONI VIVES, tercer tinent d'alcalde "No parli de tripijocs. Recordi que el ciri és molt llarg. Que el temps passarà, que ens haurem de trobar una altra vegada, i que la paraula donada és molt important en aquesta vida."

El Partit Popular ha presentat al Plenari una proposició per instar el govern municipal a prioritzar els projectes urbanístics pendents d’execució i desestimar el projecte anomenat Blau@Ictinea. Aquest era un dels projectes estrella de la campanya que va fer l’alcalde Trias. Un nou barri que havia de ser possible gràcies a l’ampliació prevista del port i que hauria de servir per connectar Ciutat Vella amb la Zona Franca per darrere de Montjuïc. El nou barri, concentrat als molls propers a les terminals de creuers, incloïa empreses relacionades amb el disseny, la tecnologia i les ciències del mar i habitatge social.

A la resolució del PP s’hi han afegit el PSC i ICV-EUiA, mentre que UxB s’hi ha abstingut perquè considera que el projecte ni tan sols està presentat. El govern s’ha mostrat especialment molest pel vot negatiu del PSC. Antoni Vives ha dit que el Blau@Ictinea és una idea a la qual no pensa renunciar.