Falten pocs dies perquè s’acabi la intensa campanya comercial de Nadal i els establiments, un any més, han avançat les rebaixes d’hivern. Els establiments, especialment de roba i complements, ofereixen descomptes superiors al 20 % en eixos comercials com el de Sants – Creu Coberta. Es tracta d’un incentiu per animar les vendes després d’una campanya en què no han estat tan bones com s’esperava, especialment als establiments de moda, que acumulen roba d’abric que encara no s’ha venut perquè no ha fet fred.

Així ho explica Meri Frigola, de la botiga de roba femenina Santa Antònia, al carrer de la Creu Coberta. Relata que les vendes “han estat fluixetes aquestes festes, amb menys ambient nadalenc que altres anys“, i destaca com la inflació ha frenat els compradors de “regals petits i accessoris”, que aquest any han optat per l’estalvi.

Les altes temperatures tampoc no han ajudat a vendre jerseis, bufandes i articles d’hivern, que ara tindran una oportunitat final a les rebaixes.

Un any marcat per l’increment de preus

I, per això, molts comerços de barri han optat per omplir els aparadors de descomptes sucosos en un intent de revifar les vendes abans de Reis. La iniciativa és ben valorada pels compradors com Triu Òdena, que destaca com “els descomptes sempre animen els ajudants dels Reis”, especialment en un any en què molts productes bàsics han pujat de preu.