Gairebé un centenar de persones s’han concentrat aquest dimarts al matí a la plaça de Sant Miquel -a tocar de l’Ajuntament- per mostrar desacord a la idea d’obrir tots els diumenges i festius de maig a setembre a partir del 2022. Tot i que la proposta de Barcelona Oberta i la Fundació Barcelona Comerç té el suport de l’Ajuntament, les patronals i els sindicats no acaben de veure-ho clar i demanen la supressió d’aquesta mesura.”Realment el que volem és l’abolició d’aquesta llei. Ja treballem 10 festius autoritzats l’any i creiem que ja és suficient” ha dit la responsable del sector comerç d’UGT Catalunya, Betty Costa.

Demanen més personal i contractes dignes

En tot cas, si tira endavant, exigeixen que es creïn llocs de treball amb contractes dignes.”No acceptarem que sigui el mateix personal de sempre el que també obri els festius i els diumenges”, ha sentenciat Costa. El sindicat assegura que si no hi ha garanties que es faran “contractacions noves, amb bons salaris i contractes indefinits” no s’asseurà “de cap manera” a negociar amb la patronal.

L’Ajuntament demanarà prorrogar les condicions

La proposta ha de ser aprovada al plenari, però l’Ajuntament ha anunciat que demanarà una pròrroga de les condicions actuals -que permeten obrir 10 festius i alguns períodes entre maig i octubre a les zones turístiques- perquè s’estenguin fins a finals de desembre. El motiu, la manca d’acord entre patronal i sindicats per impulsar aquest nou horari comercial.