Grossa estiu 2021

El sorteig de la de Grossa de Sant Joan 2021 no se celebrarà i, de fet, aquest sorteig de Loteries de Catalunya, ja no tornarà celebrar-se. El Govern de la Generalitat de Catalunya ha decidit eliminar la Grossa de Sant Joan, que es va posar en marxa fa tot just dos anys, i substituir-lo per un nou sorteig extraordinari: la Grossa de l’estiu 2021, que tindrà lloc el 26 de juliol. Loteries de Catalunya atribueix la decisió a la voluntat de “buscar la millor estratègia per assegurar l’èxit del sorteig”.

Precisament, en aquesta mateixa data, l’any passat ja es va celebrar la Grossa de Sant Jordi, que, en l’edició del 2020, es va haver de posposar al 26 de juliol com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus. En canvi, aquest any aquest sorteig es va poder tornar a celebrar al mes d’abril, com era costum.

Així, doncs, el 26 de juliol tindrà lloc la primera edició d’aquest nou sorteig extraordinari d’estiu, en què es repartiran, en total, 7.280.500 d’euros en premis. Un únic bitllet obtindrà el primer premi, valorat en 2.000.000 d’euros, tot i que també es recompensaran totes les butlletes que acabin en el mateix número, així com en l’anterior i el posterior. Hi haurà un segon premi de 20.000 euros i un tercer de 10.000. A més, hi haurà un segon reintegrament.

On comprar la Grossa de l’estiu 2021?

Es posaran a la venda 80.000 números per al sorteig de la Grossa de l’estiu (del 00000 al 79999), amb un total de 35 bitllets per número, cinc dels quals en format electrònic. El preu per bitllet serà de 5 euros. A més dels punts de venda habituals de Loteries de Catalunya, també es podran comprar els bitllets de la Grossa de l’estiu a través d’una xarxa de distribució complementària, formada principalment per supermercats.

Una Grossa especial el divendres 25 de juny

Tot i eliminar la Grossa de Sant Joan, sí que hi haurà un sorteig especial de la Grossa dels divendres el 25 de juny, coincidint amb la proximitat de la revetlla. Aquest format setmanal de la Grossa es va posar en marxa l’11 de setembre de l’any passat amb una primera edició que va ja ser extraordinària perquè coincidia amb la Diada Nacional de Catalunya. Com aleshores, el sorteig del 25 de juny tindrà una dimensió superior a la de la resta de divendres, però sense arribar al nivell de la Grossa de Sant Joan o a la nova edició extraordinària de l’estiu.