Casa Orsola en lluita

La propietat de la Casa Orsola, el bloc de pisos ubicat al xamfrà entre el carrer de Calàbria i el Consell de Cent, ha rebutjat participar de la reunió col·lectiva que el Sindicat de Llogateres i Llogaters va proposar per al 13 de gener. Des de l’empresa arrendadora argumenten que negociar individualment és la millor manera de “respectar i tractar els drets individuals i particulars de cada inquilí”.

Asseguren que les properes setmanes seguiran amb les reunions particulars amb els llogaters als quals venç el contracte “per trobar solucions individualitzades”. En aquest sentit, reiteren que l’actuació respecte a la situació amb els llogaters “està estrictament circumscrita al marc legal vigent”.

En relació amb els canvis que volen dur a terme a l’immoble, la propietat matisa que no té la voluntat de fer-hi habitatges de luxe, tal com han denunciat els veïns. Expliquen que volen fer una reforma “per oferir una qualitat d’habitabilitat òptima” als inquilins. Asseguren que aquesta intervenció segueix les recomanacions de la Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE).

Els veïns s’atenen al dret de representació sindical

Arran del canvi de propietat el mes d’octubre i el requeriment d’abandonar els habitatges un cop finalitzessin els contractes, els llogaters van traslladar el cas al Sindicat de Llogateres per abordar-ho de forma col·lectiva. Lamenten que l’empresa arrendadora es negués “a fer acte de presència a la taula de negociació on se’ls va citar el 3 de gener”.

Diuen que “van respondre una setmana després de la cita” a través d’un burofax i que encara no s’hi han posat en contacte “un mes després de la declaració d’intencions de Lioness a través d’una nota de premsa”. Tot i això, mantenen la intenció de negociar de forma col·lectiva i apel·len al dret de representació sindical.