Els propietaris d’habitacions de lloguer turístic, aplegats al voltant de l’Associació de Veïns i Amfitrions de Catalunya (VIA), estan en contra de la decisió de l’Ajuntament d’allargar l’actual suspensió de llicències, el que ells defineixen com a llars compartides.

Els turistes es podrien trobar al carrer

Segons José Luis Rodríguez, de VIA, els amfitrions havien realitzat reserves confiant en l’aprovació, aquest divendres, del decret de la Generalitat que regula aquests tipus de lloguer. Després de comprovar que Barcelona manté el veto a la seva activitat, ara tenen por que el miler de turistes que ja havien reservat la seva habitació es puguin trobar al carrer.

Defensen el seu model de turisme

Segons Rodríguez el seu model de lloguer d’habitacions, en què el propietari de l’immoble conviu amb el turista, pot ser una de les claus per combatre el turisme depredador. “Que els turistes aprenguin, que beguin de la ciutat i els veïns, que perdin la por i aprenguin que el turista no és un depredador, que a la fi són com ells mateixos quan viatgen a un altre lloc.”

Els amfitrions demanen una prova pilot

L’associació d’amfitrions vol demanar a l’Ajuntament de Barcelona que es faci una prova pilot d’un any de durada en la qual participin entre 500 i 1.000 habitacions de lloguer turístic. Amb això l’associació confia que el consistori disposi de dades reals de l’impacte d’aquest tipus de lloguer d’habitacions en el dia a dia de la ciutat