La pandèmia ha tocat de mort alguns negocis de la ciutat, sobretot aquells vinculats amb el turisme. És el cas del museu de la Casa de les Punxes, la Casa Terradas, que havia obert el 2016 i que ara s’ha reconvertit en un espai d’oficines compartides o “coworking”.

L’edifici és obra de Puig i Cadafalch i està protegit. Per això ha calgut adaptar-ne els ambients respectant l’arquitectura original. “Hem fet un projecte decoratiu en què hem intentat mantenir l’esperit de l’edifici, però donant-hi un toc personal“, explica Marta Gràcia, la CEO de Cloudworks, l’empresa que gestiona el nou espai.

L’espai d’oficines compartides està dividit en tres pisos. En total hi ha lloc per a 75 treballadors, que poden utilitzar espais informals, despatxos privats i sales de reunions, a banda d’altres zones comunes pensades per a les estones de descans.

Un dels despatxos de la Casa de les Punxes

A la tercera planta, on hi ha la terrassa, també s’hi ha habilitat una cantina, taules i zones d’esbarjo. La idea és que funcioni com un espai de treball més on fer reunions informals i esdeveniments privats. La voluntat, però, és que juntament amb les sales que hi ha a l’interior de cada una de les torres en forma de punxes, es pugui obrir també al públic general. “Hi haurà exposicions o sales temàtiques amb fotografies, ceràmica, etc., que estarien obertes al públic i la gent podria venir-ho a veure i estar en contacte amb l’artista, comprar l’obra…”, explica Marta Gràcia.

A més, a partir del setembre, a la planta baixa hi obrirà un restaurant cafeteria que també estarà obert al públic general.