(ACN) El preu de la llum marcarà aquest diumenge, 22 d’octubre, el preu més baix des del 7 d’agost del 2021 i se situarà en els 72,84 euros/MWh, segons els registres de l’Operador del Mercat Ibèric d’Energia (OMIE). D’aquesta manera, també suposarà el preu més baix d’aquest any i en comparació amb aquest dissabte serà un 31,2 % més barata.

La franja més cara del dia serà entre les 22 i les 23 h, amb 138,22 euros/MWh, mentre que les més barates seran entre les 16 i les 18 h, amb només 4,11 euros/MWh. Pel que fa a la compensació pel topall del gas, tampoc caldrà aplicar-la per aquest diumenge. És el cinquè dia consecutiu que no cal afegir el preu de la compensació, ja sigui perquè és igual a zero o perquè surt negatiu per la baixa demanda del gas durant les darreres jornades, en part per les altes temperatures per l’època.

La limitació del preu del gas

El Govern espanyol va pactar amb la Comissió Europea limitar el preu del gas –una mesura que ara es podria estendre a tot el continent i que es fa servir per produir electricitat a la península Ibèrica durant un any per evitar que la pujada de preu rècord d’aquesta energia apugés també les més barates, com la hidràulica, la fotovoltaica o l’eòlica, tal com passava anteriorment en la subhasta del mercat majorista.