Els conductors de vehicles motoritzats que aquest diumenge hagin hagut de posar benzina es deuen haver adonat que els ha costat més diners omplir el dipòsit. En algunes gasolineres de Barcelona, la benzina de 98 ja ha superat els 2 €/l. És la primera vegada a la història que se supera aquesta xifra.

Segons els preus comunicats pel Ministeri per a la Transició Ecològica, actualitzat aquest diumenge, 6 de març, la gasolina de 98 ja sobrepassa els dos euros en set estacions de servei de la ciutat. El motiu de la pujada del preu del barril és degut a dos motius: d’una banda, un creixement de la demanda després dels moments més crítics de la pandèmia i, de l’altra, la guerra a Ucraïna.

La gasolina de 95 frega el rècord

La benzina més consumida, la de 95, encara no ha arribat a aquesta màxima. Tot i això, en alguns punts de la ciutat es pot trobar a molt pocs cèntims de diferència. Tot i això, les estadístiques confirmen que omplir el dipòsit del cotxe no té el mateix preu cada dia. Depenent del dia de la setmana, pot ser més car o més barat. Per això, tenint en compte que els dilluns és el dia habitualment més econòmic, durant les properes hores els preus no haurien de créixer més.

El Govern espanyol, a través del Ministeri d’Indústria, Energia i Comerç, publica, de forma actualitzada, una llista amb totes estacions amb el seu preu corresponent.