Un catàleg de paper per fer la compra del mercat, a distància. Amb aquesta iniciativa, els botiguers del Mercat de Sant Gervasi volen facilitar la compra als seus clients, i especialment a les persones grans que se’ls fa difícil comprar per internet. Va ser quan van fer la pàgina web del mercat ara fa dos anys que es van adonar que comprar per internet no era una solució per a tothom. Va ser llavors que va sorgir la idea de fer un catàleg amb tots els productes que fa un mes que s’ha materialitzat.

Una compra més senzilla per a la gent gran

El catàleg tot just s’està donant a conèixer al veïnat, però ja ha tingut molt bona acollida entre els veïns de més edat. “Amb internet t’has de connectar, en canvi trucar per telèfon és una cosa fàcil, que ja hi estem acostumats”, explica la Maria Teresa Sacristán, que és clienta del mercat però mai havia utilitzat la seva pàgina web. Ara, però, sí que ha començat a utilitzar el catàleg perquè el troba més accessible. “Pots mirar el que hi ha al mercat a través del catàleg i decidir què necessites, i quan truques realment et trobes una persona a darrere, que et coneix, que li pots preguntar i és una relació més personal i més directa”.

Un dels repartidors del Mercat de Sant Gervasi porta la compra a una clienta que ha fet la comanda amb una trucada i el nou catàleg

Una iniciativa pionera als mercats

Aquesta iniciativa, creada com a conseqüència de la pandèmia i pionera als mercats de la ciutat, permet als clients fer la comanda amb el catàleg a la mà i una senzilla trucada. D’aquesta manera, les persones grans del barri que ho necessitin, podran evitar transitar carregats amb la compra en un barri ple de pendents. El servei d’entrega és gratuït si la despesa és superior a 50 euros.