(ACN) El Port de Barcelona ha començat els treballs per convertir la ZAL (la plataforma logística intermodal) en el parc fotovoltaic sobre coberta més gran d’Europa. El projecte es desenvoluparà per fases amb un pressupost total de 24 milions d’euros i una previsió de finalització per a l’any 2026, d’aquí a tres anys.

Una vegada estiguin en funcionament totes les instal·lacions, la potència que es generarà amb el parc solar serà de 40 MWp, una energia equivalent al consum de 41.250 persones. És a dir, la necessària per proveir durant tot un any barris barcelonins com Sant Antoni i Sants o ciutats de la mida de Vilafranca del Penedès i Igualada. “Som la infraestructura del país que més esforços i inversió està portant a terme en el procés de descarbonització”, ha assenyalat el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó.

No hi ha un calendari predeterminat per acabar aquest parc. La previsió és que la primera nau, la de Decathlon, estigui enllestida el març del 2024. Les naus següents s’estan treballant en paral·lel. L’objectiu que es marquen és acabar l’any 2026, però aniran avançant en funció dels acords que es tanquin amb els consumidors. “És el que farà viable cadascuna de les fases que anirem desenvolupant”, ha precisat Salvadó.