Un centenar de treballadors i treballadores dels comerços que, des del 15 de maig han aixecat les persianes els diumenges i festius, han sortit al carrer per protestar contra l’ampliació dels horaris comercials. L’acord que permet obrir els establiments en determinades zones, entre el 15 de maig i el 15 de setembre, ha alertat als empleats. Denuncien que aquesta mesura va en contra de la conciliació de la vida persona i laboral.

La manifestació ha arrencat al passeig de Gràcia, davant de la botiga de Zara i ha anat recorrent diversos carrers del centre de la ciutat on hi ha grans cadenes comercials del sector tèxtil però també de les noves tecnologies i telefonia mòbil. L’obligatorietat de treballar els festius, diuen, és un altre dels motius que els han portat a manifestar-se. “No ens deixaran parar, no tindrem cap festiu sense treballar“, afirmen. De fet, una treballadora d’una botiga tèxtil diu que, fins ara ja treballàvem de dilluns a dissabte i ara, ho fem també els diumenges amb pràcticament la mateixa plantilla”.

També els han donat suport empleats d’altres localitats, és el cas d’un noi de Madrid que treballa en una botiga d’Apple i que ha explicat a betevé que a la seva comunitat autònoma, des del 2012 han liberalitzat els horaris i que això ha comportat “més precarització de la plantilla”. Les ciutats i els barris, afirma, es converteixen en “simples aparadors per un turisme no cultural sinó merament consumista“.