Terrassa al carrer d'Enric Granados

El carrer d’Enric Granados, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample, serà el primer de la ciutat a tenir un pla específic per rebaixar el soroll que podria incloure una reducció de l’horari de les terrasses. Aquesta és una de les mesures que l’Ajuntament vol estudiar conjuntament amb els veïns i el restauradors.

El regidor del districte, Pau Gonzàlez, ha anunciat que Enric Granados serà la primera de les 11 zones que l’Ajuntament ha detectat com a “tensionades acústicament en horari nocturn” on s’actuarà. “En els propers dies farem una reunió amb els veïnat i els restauradors per establir un pla específic per millorar el soroll al carrer”, explica.

La previsió de l’Ajuntament és tenir aquest pla “encarrilat” abans de l’estiu. Justament ERC va proposar en l’últim plenari avançar una hora el tancament de les terrasses en aquestes 11 zones per reduir les molèsties del soroll.

Per veure el volum de soroll del carrer s’hi prendran mesures específiques, que se sumaran a les sonometries que ja s’hi estan fent des de fa mesos.

Un pla específic per a cada zona

Entre les mesures que es podrien aplicar hi ha la reducció horària de les terrasses, reforçar la neteja o també fomentar els ajuts a la rehabilitació d’immobles. El consistori diu que, en qualsevol cas, les mesures que s’acordin en aquest pla específic únicament s’aplicaran a Enric Granados, i es faran en funció de les particularitats del carrer. D’aquesta manera cada una de les 11 zones de la ciutat tensionades acústicament tindrà el seu propi pla específic.

Rebuig a una ampliació dels horaris a Barcelona

Sobre la possibilitat contrària, és a dir, ampliar els horaris de les terrasses de Barcelona com demana FECASARM, l’Ajuntament ho rebutja categòricament, precisament per protegir el descans dels veïns. El consistori assegura que la modificació de l’ordenança de terrasses aprovada recentment no planteja cap canvis d’horaris i es va aprovar amb un ampli consens.