El gerent de l’ICUB, Valentí Oviedo, ha explicat que la festa de la nit de Cap d’Any 2016 no tindrà amb cap actuació en directe, sinó que l’objectiu és donar “rellevància a les persones” que estiguin a l’avinguda la nit del 31. Per això, als laterals s’instal·larà una trentena de torres des d’on es llançaran gairebé 12.000 artefactes per crear un espectacle de focs artificials “immersiu”.

També seran un component central la Font Màgica de Montjuïc (que durant la mitja hora prèvia a les campanades oferirà diverses coreografies) i la pirotècnia. Segons Oviedo, es farà esclatar “més del doble de pólvora per minut” que durant el Piromusical de la Mercè: 1.000 quilograms en només 10 minuts.

Un altre canvi important respecte a l’any passat és la forma en la qual es marcaran les 12 campanades. Tot i que no s’han explicat gaire detalls, la cap de festes de l’ICUB, Marta Almirall, ha dit que es farà d’una forma “que mai no s’ha fet a Barcelona i que esperem que sorprengui als assistents”. Almirall ha avançat que les quatre columnes de Puig i Cadafalch marcaran els quarts i que les 12 campanades es faran amb pirotècnia i llum, un mètode que “acompanyarà molt bé” i que, alhora, deixarà “molt clar el moment que s’ha de menjar el raïm”.

TMB recomana als qui vulguin assistir a l’acte que s’hi acostin en metro. Aquest divendres, tres línies d’autobús hauran de desviar el recorregut per l’avinguda de la Reina Maria Cristina pels treballs de muntatge de l’acte.