Els aparadors de les pastisseries comencen a omplir-se de panellets. N’hi ha de tots els gustos: de xocolata, taronja, cafè, coco, ametlles… Però el més demanat és el de pinyons. Segons les previsions del Gremi de Pastisseria de Barcelona, enguany es vendran a Catalunya 11 milions de panellets artesans per Tots Sants. Unes vendes que comencen entre 15 i 20 dies abans de la Castanyada i són molt semblants a les registrades el 2023 i que podrien augmentar si baixen les temperatures de manera generalitzada els propers dies.

Tradició i innovació en forma de panellet

Aquests dolços, elaborats a base de massapà, són un producte molt tradicional. No falten els panellets amb forma de carbassa, bolet o castanya. “Són clàssics deliciosos que formen part de la nostra tradició i que només es poden trobar a les pastisseries“, apunta el president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Miquel Zaguirre.

Cada vegada, però, és més habitual arriscar amb nous gustos com el praliné, la crema catalana, el festuc o el mojito. Fins i tot les pastisseries tradicionals es reinventen per barrejar la Castanyada amb Halloween i així augmentar les vendes: “Tenim coses de Halloween perquè la gent ens ho demana”, apunta Ramon Pérez, de la pastisseria La Palma.

Es mantenen els preus dels panellets

El preu dels panellets enguany es manté estable respecte als darrers anys. L’any passat, el Gremi de Pastisseria de Barcelona va establir entre 60 i 70 euros el quilo de panellets. Aquesta xifra coincideix amb la que ha fixat la pastisseria La Palma, que en ven a 60 euros el quilo. L’import es conserva gràcies al fre de l’escalada inflacionista que afectava el preu de l’electricitat i dels pinyons nacionals.