Papereria J.Batlle Horta a Via Laietana tancarà per jjubilació

La Isabel Devant és la titular de la papereria centenària Hija de J. Batlle Horta, situada al número 48 de la via Laietana. Ella és la cinquena generació d’aquest negoci familiar. Després d’un any paint la decisió que havia pres, ara ha penjat el cartell de liquidació per jubilació. Té previst tancar el 30 de juny. “No tinc pena. La vida té diferents etapes i ara en comença una de nova”, afirma.

“Me’n vaig amb la satisfacció d’haver fet la feina que m’agrada”

L’establiment va néixer al carrer de Sant Pere Més Baix el 1917 com una fàbrica de llibres de comptabilitat. El 1925 es va traslladar a la via Laietana i una mica més endavant, als anys 50, va incorporar-hi el material de papereria. Ho va fer la seva mare, la María de la Ascensión Sitjar i Batlle. La Isabel ha seguit amb la papereria i la fabricació de llibres ratllats acompanyada del seu marit, que ja s’ha jubilat. “Era un bebè que ja estava a la botiga. Ara tinc 61 anys”, afirma la Isabel. Explica que no té relleu per seguir perquè els fills es dediquen a altres professions: “Me’n vaig amb la satisfacció d’haver fet la feina i sobretot d’haver fet el que m’agrada. Estic contenta”.

No vol llogar el local a un negoci dedicat al turisme

La Isabel assegura que traspassar el negoci com a papereria no és la millor opció perquè “no et guanyes la vida”. El local, que té en propietat, es llogarà, però amb unes condicions: “Em nego que hi hagi una botiga dedicada al turisme”. Explica que el barri està saturat i es decanta per un comerç clàssic que millori l’entorn. “M’han arribat ofertes de negocis de pintar ungles, de “souvenirs” i un Ale Hop també, però no m’interessa”. I afegeix: “Hi ha molt tipus de negocis que es podrien posar: botigues de roba, bosses de mà, sabates…”.

També tanca Aigumania Esports Núria

Aquests dies ha penjat també el cartell de “liquidació per jubilació” l’històric comerç de roba de natació Aiguamania Esports Núria, ubicat a la ronda de Sant Pau número 21.