Expoelectric 2022

Expoelectric ha tancat l’onzena edició amb xifres d’èxit que superen el rècord d’assistents de l’any passat. Un total de 30.000 persones han passejat pel passeig de Lluís Companys, 3.000 més que el 2021. La fira és l’esdeveniment més important del sud d’Europa de vehicles elèctrics i els visitants han pogut descobrir i provar les novetats de les principals marques de mobilitat sostenible amb més d’un centenar de models exposats.

500 proves de vehicles elèctrics i endollables

Un dels grans reclams ha estat el Test & Drive i s’han fet més de 500 proves de cotxes, bicicletes, patinets i motos (tot elèctric o híbrid). Una oportunitat per descobrir les sensacions de conduir un d’aquests vehicles.

El director de l’Expoelectric, Ramon Caus, també ha destacat la gran oferta de vehicles elèctrics exposats. “Fa dos anys cada marca portava només un model, en canvi, aquest any la xifra s’ha incrementat notablement”, ha dit.

Punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a Barcelona
Barcelona disposa de 600 connectors públics per a la recàrrega de vehicles elèctrics i l’objectiu és arribar als 3.300 punts de recàrrega l’any 2024.

Aposta per la sostenibilitat i l’autoconsum

Els organitzadors també fan gala de l’aposta per la sostenibilitat perquè és un saló pioner en l’autoconsum. Expoelectric disposa d’una xarxa pròpia de generació energètica fotovoltaica que ha permès que el 100 % de l’energia gastada sigui d’aquesta font.

Això també ha permès fer pedagogia amb els visitants perquè descobreixin de manera tangible que poden passar de ser consumidors a productors i gestors de l’energia de casa seva i del seu vehicle.

Un any més hem aconseguit apropar, amb èxit, la mobilitat elèctrica i les energies renovables a la societat.”
Ramon Caus, director de l’Expoelectric

Activitats gratuïtes per a tota la família

karts a l'Expoelectric

A banda, un miler d’infants han participat en les activitats divulgatives i de consciència energètica. Entre les més ben valorades, Casa és la teva energia o els circuits de karts elèctrics.