El Consell d’Administració de Mercabarna ha nomenat aquest dimarts Pablo Vilanova com a nou director general en substitució de Jordi Valls, ara tinent d’alcaldia de l’àrea econòmica de l’Ajuntament de Barcelona. Vilanova es va incorporar a l’equip directiu de Mercabarna el 2007 i, per tant, disposa de coneixement i experiència en la gestió del recinte alimentari. Segons informa en un comunicat l’empresa, un dels eixos estratègics del mandat de Vilanova seguirà sent el de la sostenibilitat.

El nou director general és llicenciat en enginyeria industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i MBA per ESADE. Durant la seva trajectòria a Mercabarna ha liderat diferents àrees. En la darrera etapa ocupava el càrrec de director d’Estratègia, Innovació i Sostenibilitat. En aquest últims anys, Vilanova ha promogut al polígon alimentari projectes com el de l’energia renovable fotovoltaica d’autoconsum compartit per les empreses del recinte (actualment en execució), o la millora del sistema integral de gestió de residus, amb la implantació de contenidors digitals i la posada en marxa del Foodback, el centre d’aprofitament alimentari de Mercabarna.

Mercabarna acollirà l’Institut dels Aliments de Barcelona
El centre, que començarà a funcionar el curs 2021-2022 amb 375 alumnes, establirà sinergies amb les 600 empreses del polígon alimentari

El president de Mercabarna, Jordi Valls, valora el perfil de Vilanova

Així mateix, quan va estar al front de l’àrea d’Infraestructures, va dirigir el projecte de renovació dels Mercats Majoristes de la ciutat de Barcelona. Segons el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona i president de Mercabarna, Jordi Valls, “les persones vàlides que treballen en la gestió pública han de tenir la possibilitat de fer carrera i promocionar-se internament dins de l’àmbit de l’administració. L’experiència i coneixements de Pablo Vilanova fan que sigui un magnífic perfil per desenvolupar aquesta nova etapa de Mercabarna”.

Un altre objectiu essencial de l’etapa que s’enceta amb Vilanova serà el de potenciar la digitalització de les infraestructures del polígon alimentari per incrementar i millorar els serveis a les empreses del recinte i contribuir a augmentar la seva competitivitat.