5 consells estalviar black friday

Aquest 25 de novembre tornarà el Black Friday 2022. Les botigues i els centres comercials s’ompliran de descomptes. Trobaràs moltes ofertes i promocions que hauràs d’analitzar molt bé si vols comprar al millor preu. Aquests són els cinc consells que et dona l’Organització de Consumidors i Usuaris per estalviar durant la setmana del Black Friday 2022.

1. Comença a buscar uns dies abans del Black Friday

Des de fa un temps, les ofertes del Black Friday no es concentren en un sol dia (Divendres Negre), sinó que comencen abans i s’allarguen uns dies després. Per això, la recomanació de l’OCU és que aprofitis els dies previs per comparar preus i buscar l’opció que més et convingui.

2. Fes una llista amb els productes que necessites i vols comprar

Els descomptes i les rebaixes són molt temptadors, però si realment vols estalviar durant el Black Friday, has de pensar quins són els productes que realment necessites. Escriu-los en una llista i porta-la el dia del Black Friday. Així evitaràs un consum irracional i compraràs tot el que necessites, sense oblidar-te’n de res.

3. Comprova si la rebaixa de preu i l’oferta són reals

Les associacions de consumidors alerten que hi ha establiments que aprofiten els dies previs per encarir els preus dels productes i durant el Black Friday ofereixen grans descomptes. Es tracta d’unes rebaixes que no són reals. Per això, els experts recomanen que comprovis el preu original del producte abans de comprar-lo. Només així sabràs si l’han rebaixat realment.

Botiga de roba amb promocions durant el Black Friday

4. Marca’t un pressupost

Una bona forma d’estalviar aquest Black Friday 2022 i no gastar més del que pots és marcar-te un pressupost. L’Institut d’Estudis Financers assegura que posar en pràctica aquest consell t’ajudarà a veure més clarament quants diners t’has gastat i a controlar-te si has de fer canvis en el pressupost inicial.

5. Desconfia dels grans descomptes a internet

Si optes per comprar per internet aquest Black Friday, desconfia de les pàgines que t’ofereixin descomptes molt elevats. És habitual trobar grans ofertes, però recorda que si el preu del producte és extremament baix podria ser una estafa. L’Institut Nacional de Ciberseguretat et recomana optar sempre per botigues oficials i webs que disposin de certificat de seguretat. Ho podràs comprovar perquè et sortirà un cadenat al navegador.

Una dona compra per internet amb la targeta de crèdit

L’Organització de Consumidors i Usuaris afegeix que, si compres per internet, tens 14 dies per retornar el producte sense donar explicacions. En aquest cas, l’empresa està obligada a retornar-te l’import que has pagat.