bonus consum

(ACN) L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que posarà en circulació 100.000 Bonus Consum més a partir d’aquest dimarts. Els vals es podran utilitzar fins al dia 31 d’aquest mes. La nova remesa d’ajuts ve donada per “l’èxit” que ha tingut la iniciativa entre la ciutadania i el teixit comercial de la capital catalana. En total, l’equip de govern de la capital catalana ha destinat 4.040.000 euros a crear 380.000 Bonus Consum. La xifra suposa una injecció directa de 3.800.000 euros en consum ciutadà en el teixit comercial de la ciutat per impulsar la reactivació de l’economia.

Els bonus es descarreguen a través de bcnMarket. Tenen un valor de 20 euros, dels quals la persona beneficiària en paga 10 i els 10 restants els aporta l’Ajuntament. Amb una identificació personal es poden fer servir a qualsevol establiment adherit a la iniciativa.

Arriben amb una setmana d’antelació

Malgrat que aquesta nova remesa de Bonus Consum estava prevista per al 20 de desembre, el consistori ha decidit avançar-ne l’arribada una setmana. Ho han anunciat aquest dilluns, un dia abans que entrin en funcionament.

Incentivar el consum local

El consistori indica que el projecte busca incentivar el consum local de productes, serveis i restauració durant aquest any, en el marc de les mesures impulsades per l’Ajuntament per a la recuperació comercial de la ciutat, un dels sectors més afectats per la pandèmia. Més de 1.700 establiments arreu de la ciutat s’han sumat a la iniciativa, especialment als districtes de l’Eixample, Sant Martí i Sants-Montjuïc.

Només es pot fer servir un val per compra i el termini de bescanvi és de 15 dies, passats els quals caduca. Les persones consumidores poden ser titulars de tres tiquets a la vegada.