S’ha estrenat un espai d’assessorament laboral gratuït per a dones amb l’objectiu de lluitar contra la precarietat laboral femenina. Es tracta d’un servei ubicat a l’edifici de Can Picó, al Parc i la Llacuna del Poblenou, i que funciona amb cita prèvia. Compta amb el finançament de Barcelona Activa i s’emmarca en el projecte Juntes i visibles, per sensibilitzar sobre la discriminació per qüestió de gènere en l’àmbit laboral.

Un servei més necessari per la pandèmia

Des de la cooperativa Barabara Educació, responsables del nou servei, adverteixen que la crisi sanitària, econòmica i social derivada de la pandèmia ha agreujat i ha fet encara més visible la precarietat laboral de les dones. Per això, des de l’entitat social han decidit posar-lo en marxa.

Aquest increment de dones a l’atur és el que ens empeny encara més a fer visible la situació de precarietat, d’injustícia i de discriminació que s’està vivint en aquests moments. La pandèmia ho ha fet més visible
Raquel León, Barabara Educació

El servei d’assessorament s’inclou dins del projecte Juntes visibles per tal de sensibilitzar sobre la discriminació laboral per qüestió de gènere i disposa del finançament econòmic de Barcelona Activa. Assessoren sobre qüestions relacionades amb aspectes com la baixa de maternitat o l’assetjament sexual a la feina.

Sobretot les conseqüències que té per a les dones tornar de la maternitat. Hem tingut molts casos, d’assetjament sexual també, però també d’assetjament laboral en tornar d’una baixa de maternitat
Laura Rodríguez, advocada laboralista

Les dones que vulguin accedir a aquest assessorament laboral gratuït han de demanar cita i l’horari d’atenció és dimarts a la tarda de 15 a 19 hores. Poden contactar a través de l’adreça de correu electrònic laboral@barabaraeducacio.org.