Can Picó recuperarà l'esperit cooperativista que va tenir el Poblenou fins a mitjan anys 90. Sostre Cívic posarà en marxa en aquest edifici municipal per primera vegada un projecte al districte de Sant Martí. Ho farà rehabilitant-ne la primera planta per fer-hi pisos en règim de cessió d'ús, un model en el qual la cooperativa és la propietària de l'immoble. RAÜL ROBERT, Sostre Cívic "Són habitatges petits de dues unitats de convivència, tres en algun pis, potser. Per tant, seran al voltant d'unes 10 persones. Qui hi podrà accedir seran socis de Sostre Cívic amb uns ingressos mitjans-baixos." Aquest projecte el faran de manera conjunta amb la cooperativa Biciclot, que s'instal·larà a l'edifici annex, on antigament hi havia el moll de càrrega i descàrrega. L'espai tindrà una part dedicada als tallers de reparació de bicicletes i un altell amb aules per fer formació. PERE SERRASOLSES, Biciclot "Podrem obtenir una homologació per part del SOC i per part d'Ensenyament per poder muntar una escola de la bicicleta, que en aquest espai actual no podem fer." En la segona fase del projecte es rehabilitaria la façana, la planta baixa i el soterrani, on l'Ajuntament treballa per incorporar-hi una nova cooperativa. EDUARD FREIXEDES, regidor de Sant Martí "Estem buscant algun operador que ens pogués donar valor afegit, tipus una cooperativa de consum, sobretot, relacionat amb el consum de quilòmetre zero. I això lligar-ho amb horts urbans, però no veient-los com un lloc on la gent va a passar l'estona, sinó com una possibilitat productiva." Sostre Cívic i Biciclot ja han presentat la proposta definitiva de rehabilitació de Can Picó a l'Ajuntament, que, segons ha explicat, podria donar-hi el vistiplau definitiu en els propers dos o tres mesos.

Després de dos anys de gestació del projecte, Sostre Cívic i Biciclot ja han presentat una proposta definitiva per revitalitzar Can Picó, un immoble municipal que està abandonat.  El consistori té la proposta sobre la taula, i afirma que en els propers dos o tres mesos ja hi podrien donar el vistiplau definitiu. Un cop arribi aquesta confirmació, ambdues cooperatives esperen enllestir la rehabilitació de l’espai en un temps d’entre sis i set mesos.

En la segona etapa de reforma està previst restaurar la façana, la planta baixa i el soterrani, on l’Ajuntament està treballant per intentar ubicar-hi una cooperativa de consum.

Paral·lelament, la recent creada Associació de Veïns Bogatell critica la manca d’equipaments a la zona i reclama que a l’edifici s’hi construeixi un casal de barri.