(ACN/Redacció) La companyia xinesa NetEase Games ha triat Barcelona per instal·lar-hi el seu primer estudi de desenvolupament de videojocs. Es diu Anchor Point Studios i està especialitzat a crear jocs immersius d’acció i aventura per a consola i ordinador amb experiències socials i multijugador. De moment, ha contractat una vintena de persones a Barcelona i la previsió és créixer fins als 50 treballadors en els propers anys. L’empresa encara no ha detallat on ubicarà les oficines ni la inversió que preveu fer a la capital catalana.

El fundador d’Anchor Point Studios és Paul Eherth, un dissenyador amb més de 20 anys d’experiència que ha treballat en jocs com Control i Halo. L’empresa té oficines a Seattle, als Estats Units, i ara aterra a Barcelona, com a filial de NetEase Games. L’objectiu que l’estudi pugui créixer a la capital catalana i desenvolupar videojocs cada any.

“Estem molt contents de crear un estudi a Barcelona, la ciutat natal dels meus besavis. Volem construir una aventura que es mantingui al dia i proporcioni una experiència única que sorprengui la gent cada vegada que hi jugui”
Paul Ehreth, fundador d’Anchor Point Studios

Sobre el videojoc que estan desenvolupant, els líders de l’empresa encara no han detallat gaire informació. Fins al moment se’n sap que serà un joc d’acció i aventures. NetEase hi treballa des de l’octubre passat i també es desconeix quan arribarà al mercat.

Cerquen desenvolupadors, artistes tècnics i dissenyadors

Tot i que l’oficina principal serà a Barcelona, l’estudi té unes 50 vacants més a Europa i Nord-amèrica i està cercant desenvolupadors, artistes tècnics i dissenyadors per treballar a les seves oficines, a distància o de forma híbrida. El cap d’Operacions, Pere Torrents, ha detallat que necessiten “perfils molt especialitzats”.

Barcelona cobreix tot l’espectre de la indústria del videojoc, des dels petits creadors fins a les grans companyies internacionals”
Pere Torrents, cap d’Operacions d’Anchor Point Studio

Per què a Barcelona?

L’empresa argumenta que la indústria del videojoc està creixent ràpidament a Espanya, amb una “gran comunitat” de desenvolupadors, editors i jugadors. De fet, xifra en un 0,11 % l’aportació del sector al PIB espanyol.

El Govern espanyol calcula que la indústria del videojoc facturarà 2.300 milions d’euros el 2024, amb un creixement anual del 20 %. També concreta que la previsió és d’un creixement de l’ocupació del 8,5 % amb més d’11.000 llocs de treball.