Miguel Griñó va arribar amb 14 anys a Barcelona des de Lleida per estudiar perruqueria. Els primers passos els va fer al costat de la seva mare, perruquera de professió. Encara recorda el senyor Tomàs, un mestre que li va descobrir la bellesa d’aquest ofici. Poc després va marxar a França, on va agafar l’experiència a Lió i a París.

Amb 20 anys, i amb l’ajut de la seva mare, va obrir la primera perruqueria l’any 1964. Va ser al barri, al carrer de Floridablanca. Al poc temps en va obrir una altra de més gran a l’avinguda de Mistral.

Amb més de 64 anys de professió, l’Escola de Perruqueria Miguel Griñó és una institució al barri de Sant Antoni. Els ha transmès el mètode singular que ha elaborat a través de la seva experiència professional, que posa el client en el centre.

El Miguel està retirat però encara passa per l’escola per donar algun consell

La perruqueria d’autor, reconeguda per professionals mundials

Després de fer un reportatge sobre les escoles de perruqueria a França per a la revista ‘Tocado’, va decidir fundar l’escola. Un dels seus referents va ser Claude Juillard. D’ell en va aprendre que la perruqueria no és només forma sinó també sentiment i emoció. Va obrir l’acadèmia fa 38 anys.

El seu mètode, la perruqueria d’autor, li ha valgut molts premis, com el millor programa de formació a Europa el 2015, per una de les associacions de perruquers més prestigioses del món. També ha obtingut el reconeixement de l’associació des comerciants del barri Som Sant Antoni.

La barberia, cosina germana de la perruqueria

L’escola està dividida en seccions i també fan cursos de perfeccionament i d’imatge personal. L’acadèmia té una secció específica de perruqueria masculina, on ensenyen tècniques clàssiques i també noves eines. Un dels objectius és despertar la creativitat de l’alumnat.

A la secció de barberia ensenyen a tallar els cabells amb tisores