façana casa vicens
Foto: Casa Vicens

La primera casa projectada per Antoni Gaudí, la Casa Vicens, es consolida com un dels equipaments museístics de referència a Barcelona per als amants de la cultura en general i de Gaudí en particular. L’any passat la van visitar més de 200.000 persones, de més de 100 nacionalitats, la qual cosa significa un increment del 58 % respecte a l’any anterior.

Un altre element destacable és l’increment d’un 125 % d’assistents de les visites guiades, amb la novetat de la incorporació de l’opció diària de les visites en xinès. Aquest tipus de modalitat de visita és una de les més ben valorades pels visitants d’aquest equipament de la Vila de Gràcia.

Països de procedència dels visitants

Dels més de 200.000 visitants, un 16 % és públic local. Amb tot, cal destacar un any més l’afluència de persones d’altres països. En total, n’han vingut de 109 nacionalitats diferents. Entre les més destacades hi ha visitants provinents d’Itàlia, de la resta de l’estat, de França, dels Estats Units i del Regne Unit.

D’altra banda, cal destacar el públic asiàtic, que progressivament torna a viatjar. Segons el director de Casa Vicens, Emili Masferrer, “el 2024 serà un any decisiu per a aquest mercat, en línia amb altres com l’europeu i el nord-americà, que han assolit una bona recuperació el 2023”.