Els paradistes del Mercat d’Horta ja tenen data definitiva per traslladar-se a l‘edifici provisional que s’ha construït a la confluència del carrer de Lisboa amb el de Porto, davant el CAP Horta. Segons ha pogut saber betevé, el dimarts 21 de novembre ja començaran a vendre al nou emplaçament, una construcció de 1.400 metres quadrats que disposarà de zona logística amb cambres frigorífiques, oficines i una zona de càrrega i descàrrega. L’anunci es produeix després de diversos ajornaments causats per imprevistos que han anat sorgint durant les obres.

Dels 30 paradistes que hi ha ara, 28 es traslladaran al nou espai, ja que dos han decidit jubilar-se. Es preveu s’hi estiguin quatre anys, fins que finalitzin les obres de reforma de l’antic mercat del carrer del Tajo, que data del 1951. Es tracta d’un període llarg de provisionalitat que esperen que no els afecti en el volum de vendes que tenen actualment. El vicepresident del Mercat d’Horta, Oriol Pascual, creu que “amb l’edifici provisional s’obre una etapa que permetrà atreure nous clients i mantenir els que ja tenim. A més millorarem les condicions tant per als venedors com per als compradors”.

Edifici provisional sostenible

L’edifici provisional és a només 150 metres de distància del mercat actual. El disseny és dels arquitectes Pere Joan Ravetllat i Carles Enrich i s’ha plantejat com un equipament sostenible que prioritzarà la reutilització de materials i l’aprofitament de l’aigua de la pluja. El cost de l’obra ha estat de 5,4 milions d’euros i s’ha finançat en part amb els fons Next Generation. L’estructura interior de fusta es mantindrà en el futur i formarà part de la nova zona enjardinada que es construirà un cop el mercat torni a l’emplaçament original.

El darrer dia d’activitat al mercat actual serà el dissabte 18 de novembre i els paradistes tindran dos dies (diumenge i dilluns, quan el mercat restarà tancat) per fer el trasllat de la maquinària bàsica per poder iniciar la venda amb normalitat. Després tindran un marge de 15 dies per acabar de buidar les parades i els magatzems de l’antiga nau.