El Mercat Gòtic d’antiguitats i col·leccionisme tornarà diumenge 27 de desembre a l’avinguda de la Catedral després de nou mesos d’inactivitat provocada per la covid-19. Aquest mercat proveeix grans i petits col·leccionistes, museus i públic en general, d’objectes d’interès històric i cultural.

Des dels inicis, l’espai que els ha acollit ha estat l’avinguda de la Catedral, on ha estat fins al 23 de desembre la Fira de Santa Llúcia en una edició adaptada a les mesures sanitàries per evitar contagis.

Una reobertura molt esperada

Els brocanters ompliran l’avinguda de la Catedral des del diumenge vinent i fins al 7 de gener. Tots els dies, de 10 h del matí a dos quarts de nou del vespre i de manera ininterrompuda, exceptuant l’1 i el 6 de gener.

Parada del Mercat Gòtic prèvia a la pandèmia

La seguretat de la fira estarà garantida

Els paradistes han preparat la reobertura de diumenge fent una selecció dels seus millors articles i alhora implantant totes les mesures necessàries per garantir l’estada dels visitants. En Pau Martínez, paradista i membre de la junta del mercat explica que de manera excepcional, les 28 parades del mercat quedaran reduïdes a una vintena perquè hi hagi més distància als passadissos. Tal com s’ha fet amb la Fira de Santa Llúcia “el recinte està tancat amb una tanca, hi ha control d’entrada i sortida on es mira la temperatura. Tothom ha de portar mascareta, totes les parades tenen gel i guants, en fi, totes les mesures necessàries perquè es pugui comprar amb tranquil·litat” explica Martínez.

Una fira amb 43 anys d’història

El Mercat Gòtic és un dels més antics d’aquestes característiques de l’estat i sempre han volgut trobar una fòrmula per compartir les parades amb la Fira de Santa Llúcia quan arriba el Nadal.

Des del 1977, ha estat gairebé sempre present a l’avinguda de la Catedral cada dijous de l’any de 10 h del matí a vuit del vespre. Des de llavors, la cita setmanal dels dijous només s’interrompia durant la Fira de Santa Llúcia. Una fira que va néixer a iniciativa d’un grup de comerciants del carrer de la Palla que venia antiguitats.